Kaşarlı Makarna Kaşarlı makarna, mutfakların vazgeçilmez olan besleyici yemeklerinden biridir makarna bir çok çeşidiyle herkes tarafından sevilerek tüketilir. Vücut için yararlı mineraller bulunmaktadır, fakat makarna tüketiminde biraz dikkatli olunmalıdır. Makarna karbonhidrat bakımından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Pratik yapılması bir çok mutfak hanımının kurtarıcısı olarak bilinir. Kişilerin damak zevkine hitaben çok farklı ve çeşitli yapılabilir. Kıymalı, kaşarlı domatesli, sebzeli, gibi daha bir çok çeşidiyle sevilerek tüketilmektedir. Makarna protein, fosfor, ve demir bakımından oldukça zengindir, içinde bulunan vitaminler B1-B2 ve A grubu olmak üzere kişilerdeki vitamin ihtiyacını karşılar. Makarna karbonhidrat olması durumunda üzerine eklenen kaşarla kalorisini yükseltir. Kaşarlı makarna oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır.
Kilo problemi yaşamak istemiyorsanız makarnayı yaparken kullanacağınız yağ ve sosu ayarlayabilirsiniz. Kaşarlı makarna bir çok mutfakta yerini eşsiz lezzetiyle alırken tüketilen makarna uzun süre açlık hissi verdirmez. Kaşarlı makarna tüketilmesi durumunda kesinlikle ekmek tüketilmemelidir. Ayrıca bol kaşarlı makarnaya aile bireylerinin yok demesine imkan yoktur. Şeker hastalığı riskini azaltma özelliğine de sahip olan makarna yapılacak soslarla daha iştah açmaktadır. Bir çok hastalığı dengede tutan makarnanın enerjiye dönüştüğü ve insan vücuduna bir çok faydası vardır.
Kaşarlı makarna için gerekli malzemeler: - 1 paket makarna tercih edilen şekilde
- 1 adet domates
- 2 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kaşarlı makarna yapılışı: geniş bir tencere içine bir litre su konularak makarna haşlanır, haşlanırken makarnaya tuz ilave edilir. Yaklaşık 20 dakikada makarna pişer, ve suyu süzülür. Başka bir tencere içine sıvı yağ konularak domates eklenip kavrulur. Kavrulan domates üzerine baharatlar atılarak haşlanıp süzülen makarna tencereye ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra üzerine kaşarlar dökülerek bir borcama boşaltılır. İsteğe göre fırına verilir. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15 dakika fırınlanır, tercih edilmezse fırında makarnanızı bol kaşarlı yenmeye hazırdır. Üzeri kızarıncaya kadar ara, ara kontrol edilmelidir. Pratik olan kaşarlı makarnanız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.11.2018 08:00:29 Kaşarlı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Makarna" Merhaba ben kaşarlı makarna yapacağım ama ilk defa yapacağım. Acaba üzerinde kaşar kızarana kadar beklerse kalıp gibi olur ve lezzetli olmaz diye korkuyorum. Nasıl yapmalıyım acaba kızarmadan fırından çıkarsam olur mu Maksum . 18.09.2018 20:26:30 CEVAP YAZ |  | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pek çok çeşidi olan en lezzetli yemektir. Her yörede pide farklı tarz ile yapılmaktadır, kullan... |  | Kaşarlı Patates Püresi | Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında ... |  | Kaşar Kaç Kalori | Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip olan kaşar peynirdir. Kaşar peynir yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit olarak tüketilir. Sabah... |  | Kaşar Peyniri | Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi, ve inek sütünden yapılan sarı renkli olan sert bir peynirdir. Kahvaltılarda kendi başına yenildiği gibi sandviç,... |  | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi ö... |  | Kaşar Loru | Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peynir altı suyundan elde edilen bir lordur. Kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suy... |  | Kaşar Peyniri Kalori | Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle kahvaltılar da tüketilir. Tabi sadece kahvaltılar da tüketilmez. Kaşar peynirinde bir çok ye... |  | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Yöresel peynirlerde lezzetleriyle her bölgeye hitap etmeye başlamıştır. Kaşar peyniri de o... |  | Kaşar | Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından oldukça yüksek ve kalsiyum, p... |  | Eski Kaşar | Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılmamış taze peynirin (teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak ... |  | Kaşar Çeşitleri | Kaşar Çeşitleri, Ülkemiz de besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe rengi koyulaşan sert bir peynir türü olan kaşar peyniri yurdumuzun bir çok yerinde üretimi yapılır ... |  | Taze Kaşar | Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlı... | | | Kaşarlı Makarna | | Kiremitte Kaşarlı Köfte | | Dilli Kaşarlı Tost | | Domates Soslu Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Ekmek | | Kaşarlı Poğaça | | Fırında Kaşarlı Tavuk Sote | | Fırında Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Patates | | Kaşarlı Yumurta | | Fırında Kaşarlı Patlıcan | | Fırında Kaşarlı Alabalık | | Kaşarlı Mantar | | Susamlı Kaşarlı Poğaça | | Güveçte Kaşarlı Tavuk | | Fırında Kaşarlı Mantar | | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk | | Kaşarlı Tost | | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | | Kaşarlı Patates Püresi | | Kaşar Kaç Kalori | | Kaşar Peyniri | | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | | Kaşar Loru | | Kaşar Peyniri Kalori | | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | | Kaşar | | Eski Kaşar | | Kaşar Çeşitleri | | Taze Kaşar | Popüler İçerik | Kaşarlı Mantar Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan bir çok çeşitler arasında... | Susamlı Kaşarlı Poğaça Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişir... | Güveçte Kaşarlı Tavuk Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yoru... | Fırında Kaşarlı Mantar Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından y... | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet... | Kaşarlı Tost Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve ... | |