Kaşarlı makarna, mutfakların vazgeçilmez ve besleyici yemeklerinden biridir. Makarna, birçok çeşidiyle herkes tarafından sevilerek tüketilir. Vücut için yararlı mineraller bulunmakla birlikte, makarna tüketiminde biraz dikkatli olunması gerekmektedir. Makarna, karbonhidrat bakımından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Pratik yapımı, birçok mutfak hanımının kurtarıcısı olarak bilinir. Kişilerin damak zevkine hitap eden farklı ve çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Kıymalı, kaşarlı, domatesli, sebzeli gibi birçok çeşidiyle sevilerek tüketilmektedir. Makarna, protein, fosfor ve demir bakımından oldukça zengindir. İçinde bulunan vitaminler B1, B2 ve A grubu olmak üzere, kişilerin vitamin ihtiyacını karşılar. Makarna karbonhidrat olması durumunda, üzerine eklenen kaşarla kalorisini yükseltir. Kaşarlı makarna, oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Kilo problemi yaşamak istemiyorsanız, makarnayı yaparken kullanacağınız yağ ve sosu ayarlayabilirsiniz. Kaşarlı makarna, birçok mutfakta yerini eşsiz lezzetiyle alırken, tüketilen makarna uzun süre açlık hissi vermez. Kaşarlı makarna tüketilmesi durumunda kesinlikle ekmek tüketilmemelidir. Ayrıca bol kaşarlı makarnaya aile bireylerinin hayır demesi imkânsızdır. Şeker hastalığı riskini azaltma özelliğine de sahip olan makarna, yapılacak soslarla daha iştah açıcı hale gelir. Birçok hastalığı dengede tutan makarna, enerjiye dönüşür ve insan vücuduna birçok fayda sağlar. Kaşarlı Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Makarna Nasıl Yapılır? Geniş bir tencere içine bir litre su konularak makarna haşlanır. Haşlanırken makarnaya tuz ilave edilir. Yaklaşık 20 dakikada makarna pişer ve suyu süzülür. Başka bir tencere içine sıvı yağ konularak domates eklenir ve kavrulur. Kavrulan domatesin üzerine baharatlar atılarak, haşlanıp süzülen makarna tencereye ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra üzerine kaşarlar dökülerek bir borcama boşaltılır. İsteğe göre fırına verilir. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15 dakika fırınlanır. Tercih edilmezse fırında pişirmeden de bol kaşarlı makarnanız yenmeye hazırdır. Üzeri kızarıncaya kadar ara ara kontrol edilmelidir. Pratik olan kaşarlı makarnanız servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Aycan
15 Temmuz 2024 PazartesiMakarna yaparken yağ ve sos kullanımına dikkat etmezsem, kilo almam kaçınılmaz mı olur? Ayrıca, bol kaşarlı makarna gerçekten şeker hastalığı riskini azaltabilir mi?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiAycan, merhaba.
Makarna yaparken yağ ve sos kullanımına dikkat etmezsen, fazla kalori alımı nedeniyle kilo alman mümkün olabilir. Dengeli bir şekilde kullanım yaparak bu riski azaltabilirsin. Ayrıca, bol kaşarlı makarna yemenin şeker hastalığı riskini azaltacağına dair bilimsel bir kanıt yok. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme, şeker hastalığı riskini azaltmanın daha etkili bir yoludur. Her şeyde olduğu gibi, makarnada da ölçülü olmak önemli.