Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen

Kaşarlı menemen, özellikle pazar sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve herkes tarafından sevilerek tüketilen bir yemek türüdür. Biberin, domatesin ve kaşarın mükemmel buluşması sonucunda ortaya çıkan kaşarlı menemen, günün her saatinde ve her öğününde yenilebilecek sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle pratik yapılışı ve her evde bulunabilen malzemeler ile yapılması da menemenin artı bir özelliğidir. Şimdi sizlere kaşarlı menemen yapımında gerekli olan malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım.

Kaşarlı Menemen İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gram kaşar peyniri
Kaşarlı Menemen Nasıl Yapılır?

Öncelikle kaşarlı menemen için hazırlamış olduğumuz sivri biberleri ince yuvarlak şekilde doğrarız ve sonrasında domatesleri de küp küp doğrayarak bir kenara alırız. Daha sonra menemeni yapmak istediğimiz teflon tavayı alarak ocağın üzerine koyar ve içerisine sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte yağın kızmasını bekleriz. Yağ iyice kızdıktan sonra önce doğramış olduğumuz biberleri tava içerisine ilave ederiz. Menemenin yapımında püf nokta olarak malzemelerin sıralaması önemlidir. Yaklaşık 10 dakika kadar biberler pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri de tavanın içerisine ilave ederiz ve bir tatlı kaşığı biber salçasını da koyarak karışımı kavurmaya başlarız.

Daha sonra tavanın içerisine tuzu da ilave ederek malzemelerin iyice pişmesini sağlarız. Malzemeler pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirlerini tavanın üzerine ilave ederiz ve kaşar peynirleri eriyene kadar kısık ateşte bekletiriz. Kaşarlar eridikten sonra üzerine yumurtaları da kırarak bir kaşık yardımıyla yumurtaların akının pişmesini, menemenin aralarını açarak sağlarız. Yumurtaların sarısının dağılmamasına dikkat edelim ve son olarak kaşarlı menemenimizin yumurtaları da piştikten sonra servise hazırdır. Sıcak servis edilmesi uygun olacaktır. Bazı kişiler kaşarlı menemen piştikten sonra tavadan servis tabağına almaktadır; benim tavsiyem kaşarlı menemeni servis tabağında değil de kendi tavasında sofraya almanız, lezzeti bakımından daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni