Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen, özellikle pazar sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir yemek türüdür. Biberin domatesin ve kaşarın mükemmel buluşması sonucunda oluşan kaşarlı menemen günün her saatinde her öğününde yenilebilecek sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle pratik yapılışı ve her evde bulunabilen malzemeler ile yapılması da menemenin artı bir özelliğidir. Şimdi sizlere kaşarlı menemen yapımında gerekli olan malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım.

Kaşarlı Menemen İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 Adet büyük boy domates
  • 5 Adet sivri biber
  • 2 Adet yumurta
  • 4 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 Gram kaşar
Kaşarlı Menemen Nasıl Yapılır?

Öncelikle kaşarlı menemen için hazırlamış olduğumuz sivri biberlerimizi ince yuvarlak şekilde doğrarız ve sonrasında domateslerimizi de küp doğrayarak bir kenara alırız. Daha sonra menemenimizi yapmak istediğimiz teflon tavamızı alarak ocak üzerine koyarız ve içerisine sıvı yağımızı ilave ederek kısık ateş de sıvı yağın kızmasını bekleriz. Yağımız iyice kızdıktan sonra ilk önce doğramış olduğumuz biberlerimizi tava içerisine ilave ederiz. Menemenin yapılmasında püf nokta olarak malzemelerin sıralaması önemlidir. Yaklaşık 10 dakika kadar biberler pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra kabuklarını soyarak doğradığımız domateslerimizi de tavamızın içerisine ilave ederiz ve bir tatlı kaşığı biber salçasını da koyarak karışımımızı kavurmaya başlarız. Daha sonra tavamızın içerisine tuzumuzu da ilave ederek malzemelerin iyice pişmesini sağlarız. Malzemeler pişmeye yakın rendelemiş olduğumuz kaşar peynirleri tavamızın üzerine ilave ederiz ve kaşar peynirleri eriyene kadar kısık ateşte bekletiriz. Kaşarlar eridikten sonra üzerine yumurtaları da kırarak bir kaşık yardımıyla yumurtaların akının pişmesini menemenin araların açarak sağlarız. Yumurtaların sarısının dağılmamasına dikkat edelim ve son olarak kaşarlı menemenimizin yumurtaları da piştikten sonra servise hazırdır. Sıcak servis edilmesi uygun olacaktır. Bazı kişiler kaşarlı menemen piştikten sonra tavadan servis tabağına almaktadır benim tavsiyem kaşarlı menemeni servis tabağında değil de kendi tavasında sofraya almanız lezzeti bakımından daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Menemen Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri