Kaşarlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaşarlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Kızartması, özellikle çocukların çok severek ve beğenerek yedikleri bir kahvaltı türü yemektir. Kahvaltı dedik ama kaşarlı patates kızartması diğer öğünlerde de rahatlıkla yiyebileceğiniz yemektir. Sadece çocuklar değil çoğu yetişkin insanların da çok sevdiği aşikardır. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan patates kızartması çok yağlı kızartmalara alternatif olarak tercih edilen kaşarlı patates kızartması çok sevilen bir yiyecektir. Kaşarlı patates kızartması biraz zahmetli olsa da yine de yapılışı pratiktir. Şimdi sizlere kaşarlı patates kızartmasının yapılması için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapılacağından bahsedelim.

Kaşarlı Patates Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 Adet büyük boy patates
  • 300 Gram rendelenmiş kaşar
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşarlı Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Kaşarlı patates kızartması yapmak için patateslerin kabuklarını soyarız. Burada dikkat edilmesi gereken patates kabuklarının ince soyulmasıdır. Daha sonra soymuş olduğumuz patatesleri bir rende yardımıyla rendeleriz. Rendelenmiş olduğumuz patatesleri derince bir kap içerisine alırız ve üzerine kekik ve tuzumuzu ilave ederek güzelce karıştırırız. Patatesler rendelendiğinden sulanacaktır suyunu bırakan patateslerin suyunu elimizde sıkarak akıtırız. Tava içerisine yağ koyarız yağ çok fazla kızmadan hazırlamış olduğumuz patateslarin yarısın tavaya döşeriz ve üzerine bir sıra rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri ile kapatırız. Daha sonra geriye kalan patatesleride güzelce kava üzerindeki kaşarlar kapanacak şekilde ilave ederiz. Kısık ateşte olan ocağımızın üstüne koyarız ve kısık ateşte kızartmaya başlarız. Özellikle patateslerin ön ve arka kısımlarının iyice kızarmasına dikkat ederiz. Bu kızartma esnasında ocak ısısı çok fazla harlı yanmamalıdır. Çünkü yüksek ateşte patateslerin üst kısmı pişer iç kısımları çiğ kalır. Kısık ateşte patateslerimizi çıtır bir hal alana kadar pişiririz. İki patates arasındaki Kaşarların nasıl eridiğini göreceksiniz. Böylelikle kaşarlı patates kızartmanın servise hazırdır sıcak servis etmeniz uygun olacaktır.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Patates Kızartması Yorumları

soru

Nuhcan

07 Nisan 2024 Pazar

Merhabalar ben kahvaltı için gelecek olan misafirlerim için farklı tarifler yapmak istiyorum bu tarifı de denemek istiyorum fakat rendelenmiş patates pişerken iç kısmı pişmez çiğ kalır diye korkuyorum bu nedenle tavanın tamamına yeleştirmeyi düşünmüyorum onun yerine yemek kaşığı kadar eklesem o iyice kızarsa sonra kaşar eklesem olur mu

Cevap yaz
cevap

Admin

07 Nisan 2024 Pazar

Merhaba, endişenizi anlıyorum. Rendelenmiş patatesin iç kısmının iyi pişmesini sağlamak için daha ince bir tabaka oluşturmak gerçekten mantıklı bir yaklaşım. Yemek kaşığı kadar ekleyip iyice kızarttıktan sonra kaşar peyniri eklemek iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, patatesleri rendeledikten sonra fazla suyunu sıkmak da daha iyi pişmesine yardımcı olabilir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşar Loru Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşar Loru Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Kaşar Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşar Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Güncel

Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?