Kaşarlı Patates Kızartması Kaşarlı patates kızartması, özellikle çocukların severek tükettiği bir kahvaltılık yemektir. Ancak, bu lezzetli yemek diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketilebilir. Sadece çocuklar değil, birçok yetişkin de kaşarlı patates kızartmasını çok sevmektedir. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan patates kızartması, çok yağlı kızartmalara alternatif olarak tercih edilen kaşarlı patates kızartması, oldukça popüler bir yiyecektir. Kaşarlı patates kızartması yapımı biraz zahmetli gibi görünse de aslında pratiktir. Şimdi sizlere kaşarlı patates kızartmasının yapımı için gerekli malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedelim. Kaşarlı Patates Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Kaşarlı patates kızartması yapmak için öncelikle patateslerin kabuklarını soyun. Burada dikkat edilmesi gereken, patates kabuklarının ince soyulmasıdır. Daha sonra soyduğunuz patatesleri rende yardımıyla rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri derin bir kap içerisine alın ve üzerine kekik ile tuzu ilave ederek güzelce karıştırın. Patatesler rendelendikten sonra su bırakacaktır; bu suyu elimizde sıkarak akıtalım. Tava içerisine yağı koyun ve yağ çok fazla kızmadan hazırlamış olduğunuz patateslerin yarısını tavaya yerleştirin. Üzerine bir sıra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Daha sonra geriye kalan patatesleri de kaşar peyniri tamamen kapanacak şekilde ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın ve patateslerin ön ve arka kısımlarının iyice kızarmasına dikkat edin. Bu kısımda ocağın ısısı çok fazla harlı olmamalıdır. Yüksek ateşte patateslerin dış kısmı pişer, iç kısımları ise çiğ kalır. Kısık ateşte patatesler çıtır bir hal alana kadar pişirin. İki patates arasındaki kaşarların nasıl eridiğini göreceksiniz. Böylelikle kaşarlı patates kızartmanız servise hazırdır. Sıcak servis etmeniz uygun olacaktır. Afiyet olsun. |
Nuhcan
07 Nisan 2024 PazarMerhabalar ben kahvaltı için gelecek olan misafirlerim için farklı tarifler yapmak istiyorum bu tarifı de denemek istiyorum fakat rendelenmiş patates pişerken iç kısmı pişmez çiğ kalır diye korkuyorum bu nedenle tavanın tamamına yeleştirmeyi düşünmüyorum onun yerine yemek kaşığı kadar eklesem o iyice kızarsa sonra kaşar eklesem olur mu
Cevap yazAdmin
07 Nisan 2024 PazarMerhaba, endişenizi anlıyorum. Rendelenmiş patatesin iç kısmının iyi pişmesini sağlamak için daha ince bir tabaka oluşturmak gerçekten mantıklı bir yaklaşım. Yemek kaşığı kadar ekleyip iyice kızarttıktan sonra kaşar peyniri eklemek iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, patatesleri rendeledikten sonra fazla suyunu sıkmak da daha iyi pişmesine yardımcı olabilir. Afiyet olsun!