Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı tavuk; Kaşar koyun sütünden elde edilen sarımtırak renkte ve her şekilde üretilen yağlı bir peynirdir. Tavuk ise beyaz et grubuna ait olan ve protein bakımından zengin bir içeriğe sahip olan bir et çeşididir. Kaşarlı tavukta kullanılan et tavuğun göğüs kısmı ile yapılmaktadır. Buda az yağlı göğüs etinin kaşar ile yumuşatılarak marine edilmesini ve kuru düşmemesini sağlaması açısından muhteşem bir ikili oluşturur. Besleyiciliğinin yanında misafirlere de gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz kaşarlı tavuk yemeği hem görsel olarak hem de lezzet olarak yemekten zevk alınacak yemek çeşitlerindendir.

Kaşarlı tavuk malzemeleri
  • Bir adet tavuk göğsü,
  • İki adet patates,
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ,
  • İki adet sivri biber,
  • İki adet domates,
  • Üç diş sarımsak ezilmiş,
  • Bir çorba kaşığı dolusu domates salçası,
  • Yarım çay bardağı su, bir tutam kekik,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir kâse rendelenmiş kaşar peyniri,
Kaşarlı tavuk nasıl yapılır?

İlk olarak yapılacak olan alınan göğüs etinin kuşbaşı halinde doğranmasıdır. Daha sonrasında derin bir tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek içerisine tavuk etleri yerleştirilerek pişene kadar kavrulur. Et suyunu çekip istenen pişim kıvamına geldiğinde üzerine önceden doğranan biber, sarımsak ilave edilir ve pişene kadar normal ateşte bırakılır. Daha sonra içerisine salçada eklenerek tekrar karıştırılır ve en son olarak da diğer kalan malzeme ve baharatlar ilave edilir. Yemeğimiz pişerken içerisine yarım bardak suda eklenerek kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Diğer taraftan patatesler kızartılmak içim soyulur ve dilimler haline getirildikten sonra başka bir tava içerisine yağ ilave edilerek yağın ısınması beklenir ve ısınan yağın içerisinde patatesler kızartılır ve servis tabağına alınır. Bu arada tavuğumuz pişmek üzere olup kızartılan patatesler içerisine ilave edilerek harmanlanır. Hazırlanan yemeğimiz son olarak bir borcam veya kiremit tava içerisine yerleştirilerek üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırın içerisine yerleştirilerek beş dakika kadar pişirildikten sonra kaşarlı tavuk yemeğimiz hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Tavuk Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?