Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek hazırlamanızı sağlayan pratik bir tariftir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşit arasında kendine özgü bir yeri olan mantar, farklı bir lezzet sunar. Ev hanımları, mutfakta farklı tatlar denemeyi çoğu zaman tercih eder. Hep aynı sebze yemeklerini tüketmek, bir süre sonra yeni ve farklı tatlar arayışına neden olabilir. Bu durumda kaşarlı mantar, aranan bir tat haline gelir. Mantar, birçok çeşidi sayesinde farklı şekillerde tüketilen bir bitkidir. Yapılan çeşitleri arasında sote, fırınlama, kızartma gibi birçok farklı hazırlama yöntemi bulunur. Mantar, bağışıklık sistemini güçlendiren, fosfor, folik asit ve protein açısından zengin bir bitkidir. Düzenli tüketildiğinde diş ve kemik sağlığını destekler.

Sayamayacağınız kadar çok hastalığın şifasını, mantar tüketerek önleyebilirsiniz. Mantar, sevdiğiniz ve tercih ettiğiniz sebzelerle bir araya getirilerek farklı lezzetler oluşturabilir. Kaşarlı mantar, uzun süre tok tutar ve kilo vermek isteyenler için de ideal bir seçenektir. Çeşitli ve bol sebzeli olarak hazırlanan mantar, iyi bir protein kaynağıdır. Çocuklarınıza yedirerek mantarı sevmelerini sağlayabilirsiniz. Çocuklarda grip, nezle ve öksürük gibi hastalıklardan koruyucu etkisi vardır. Düzenli tüketildiğinde A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra, bakır, çinko ve selenyum gibi mineralleri de almanıza yardımcı olur. İçerdiği bol lif sayesinde kabızlık problemi yaşamazsınız.

Kaşarlı Mantar İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?

Mantarlar güzelce bol suyla temizlenip yıkanır, bir tava içine yerleştirilir. Üzerine tatlı kaşığıyla dizilen mantarların içine tereyağı gezdirilir. Tavanın altı orta ateşte mantar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çekilen mantarların içlerine kaşar peyniri iyice doldurulur. Üzerine baharatları serpiştirerek tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Ayrıca bu işlem, isteğe göre fırında da yapılabilir. Tercihinize kalmıştır; kaşarlı leziz mantarı çok kısa süre içinde yapmanız mümkün. Mantar ve kaşarın buluştuğu bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Sıcak servis ediniz, kaşarlı mantarı istediğiniz ve sevdiğiniz malzemelerle doldurarak farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fadale

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kaşarlı mantar yaparken mantarların suyunu çekmesi için ne kadar süre pişirmem gerekiyor? Ayrıca fırında yaparken hangi sıcaklıkta pişirmemi önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Fadale, mantarların suyunu çekmesi için orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika boyunca sotelemeniz yeterli olacaktır. Fırında pişirirken ise 180 derece (350 Fahrenheit) sıcaklıkta yaklaşık 20-25 dakika pişirmenizi öneririm. Mantarlara kaşar peynirini ekledikten sonra peynirin eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırında tutabilirsiniz. Bu şekilde hem mantarların suyu çekilmiş olur hem de kaşar peyniriniz güzelce erir ve kızarır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?