Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. İster sade olarak, ister tarifimizde olduğu gibi kaşarlı ya da sucuklu ve zeytinli olarak hazırlanabilir. Damak zevkine göre çikolatalı olarak da hazırlanabilir. Simit oldukça sevilen ve tüketilen bir yiyecektir. Simidin içine kaşarın girmesiyle hem lezzeti hem de besleyici özelliği artar. Pastanelerden ya da fırınlardan rahatlıkla temin edilebilir. Ayrıca sokaklardaki seyyar satıcılar tarafından el arabası içinde de satılır. Ancak yapımı oldukça kolay olduğu için evde de hazırlanabilir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Yanına en çok çay yakışır, o nedenle çay ile servis edilmesi tavsiye edilir.

Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su

İçi İçin

  • 250 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram dilimlenmiş sucuk

Üzeri İçin

  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Kaşarlı simit tarifinde önce hamur hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir karıştırma kabının içine elenmiş un, maya, toz şeker ve tuz konulur. Tüm malzemeler kuru haldeyken iyice karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş ılık su ilavesi yapılarak hamur yoğrulmaya başlanır. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir, bu nedenle hamurun çok sertleşmemesi için çok yoğrulmaması gerekir. Hazırlanan hamurun üzeri streçlenerek yaklaşık 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yazın havalar sıcak olduğu için hamuru mayalamada sorun yaşanmaz, ancak kış aylarında havalar soğuduğu için hamurun mayalanması için mutlaka sıcak bir yerde bekletilmesi gerekir. Hamur mayalanırken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir kabın içinde su ve pekmez karıştırılır. Ayrı bir kaba susam konulur. Kaşarlı simit için fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Mayalanan hamurdan eşit parçalar koparılır. Her biri yuvarlanır ve avuç içinde açılır. İçine kaşar ve sucuk konularak kenarları birleştirilir. Önce pekmeze sonra susama batırılarak fırın tepsisine dizilir. Her bir hamur parçası için aynı işlem uygulanır. Kaşarlı simitlerin üzeri bıçak ile çok derin olmayacak şekilde ince çizikler ile çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kaşarlı simitler sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri