Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte kaşarlı köfte, evlerde pek yapılmasa da özel günlerinizde mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Hem farklı bir köfte yemeği yapmış olacaksınız. Güveçte kaşarlı köfte, daha çok restoran mutfaklarında görebileceğiniz yemeklerden biridir. Yapımı biraz zahmetli gibi görünebilir veya ismi insanda öyle bir algı oluşturabilir. Ancak hiç de öyle değil. Köfteyi zaten yaptığımız bir yemek. Bu yemekte farklı bir format haline getirmiş olacağız. Güveçte kaşarlı köfte malzemeleri aşağıdaki gibidir.

Güveçte Kaşarlı Köfte Malzemeleri

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay tabağı kadar doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kızartma yağı
  • 150 gr rende kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

Güveçte kaşarlı köftenin öncelikle köftesini yapalım. Kıymayı bir yoğurma kabının içerisine alıyoruz. Daha sonra üzerine yumurta, galeta unu, karabiber, tuz, maydanoz ve bir adet soğan rendesini ilave ederek iyice yoğuralım. Daha sonra köfteleri istediğiniz şekilde ya da ebatlarda porsiyon haline getirip kızartıyoruz. Daha doğrusu güveç kabınıza uygun olacak şekilde 4-5 adet şeklinde porsiyonlayın. Ortalama 3-4 kişilik olacak bir tarif. Kızarttığımız köfteleri bir kenara bırakalım ve sosu yapmaya geçelim. Domatesleri ve soğanı ince doğrayalım. Hatta isterseniz sarımsak da koyabilirsiniz. Hafif çukur bir tava içerisinde sosu yapabiliriz. Çok büyük bir kap kirletmeye gerek yok. Soğanları hafiften kavuralım ve domates ekleyelim. Domates de iyice kendinden geçtikten sonra salça ilave edip 2-3 tur çevirip az sıcak su ekleyelim. Sos çok sulu olsun istemiyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıcı yardımı ile biraz çekelim. Şimdi sosu güveç kaplarının içerisine boşaltıyoruz. Üzerine köfteleri diziyoruz. Son aşama olarak kaşar rendesini de ilave ettikten sonra fırınlama işlemine geçiyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. Zaten 3-4 dakika içerisinde kaşarlar kızarmış olacak.

Sunum ve Ekstra Bilgiler

Güveçte kaşarlı köfte tarifimiz bu kadar. Bundan sonra sunum aşaması olacak. Dilerseniz üzerine maydanoz ilave edebilirsiniz. Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık. Ayrıca, bu yemeği daha da lezzetlendirmek için köftelerin içerisine biraz kaşar peyniri ekleyebilir veya farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tayf

11 Nisan 2024 Perşembe

Kaşar miktarını neye göre ayarlamalıyız? Normal koşullarda kaşarı çok seviyorum. Özellikle güveç yemeği olduğu için yakışacağını düşünüyorum. Kaşarı biraz fazla koysam herhangi bir olumsuz etkiye neden olabilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tayf,

Kaşar peyniri miktarını yemek tarifi ve kişisel damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer kaşarı çok seviyorsanız ve güveç yemeğinde daha fazla kullanmak istiyorsanız, fazla kaşar peyniri eklemek genellikle sorun yaratmaz. Ancak, fazla kaşar peynirinin yemeğin üzerinde fazla yağ birikmesine neden olabileceğini unutmayın. Bu da bazı insanlar için çok yağlı bir tat verebilir. Sonuç olarak, hem lezzet hem de yemeğin genel dengesi açısından makul bir miktar kullanmak en iyisi olur. Afiyet olsun!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Peyrev

Merhaba, güveçte kaşarlı köfte çok lezzetli bir yemektir. Yemek pişmeye yakın 5 dakika öncesinden rendelenmiş kaşar serpiştirmek alttaki köfteyi tam olarak kapmayacak şekilde güzel olacaktır. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Dilli Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Dilli Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?