Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Akşam yemeğinde ne pişirsem diye düşünüyorsanız, fırında kaşarlı tavuk sote tarifi tam size göre. Hazırlanışı kolay ve pişirme süresi oldukça pratik olan bu tarif, yemek listenize yeni bir lezzet katacaktır. Tavuk, sağlıklı ve lezzetli bir gıda olup, taze ve sertifikalı ürünler tercih edilmelidir. Tavuk ve kaşarın bu muhteşem uyumunu tatmak istiyorsanız, tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdi, fırında kaşarlı tavuk sote nasıl hazırlanır, adım adım anlatalım. Şimdiden kolay gelsin. Fırında Kaşarlı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle, seçeceğiniz tavuk etinin derisiz ve kemiksiz olmasına dikkat edin. Tavukları küçük küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavukları güzelce yıkadıktan sonra süzgeçte süzülmesi için bırakın. Bir taraftan kırmızı ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Pişireceğiniz tavanın içerisine zeytinyağını koyup biberlerle birlikte ocağa koyun. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir taraftan soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, soğanı hilal şeklinde, sarımsakları ise olabildiğince küçük doğrayın. Hafif pişen biberlere soğan ve sarımsakları ilave edin. Pembeleşince tavukları ekleyin. Üzerine domateslerin kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve pişirin. Önce suyunu verip sonra çekmesi için tavanın ağzını kapakla kapatıp altını kısın. Kontrollü olarak pişen yemeğin üzerine tereyağı, kekik, toz kırmızı biber ve tuzunu ilave ettikten sonra çok az daha pişirin. Pişen yemeği fırın kabına koyun ve üzerine kaşar peyniri serpiştirerek önceden ısıttığınız fırında 200 derecede kaşar eriyip kızarana kadar pişirin. Bu işlemi yemeğin servis aşamasına yakın yapmanızı tavsiye ederim. Bu sayede sıcak olarak servis edebilir, kaşarın kurumasını önlemiş olursunuz. Fırında kaşarlı tavuk sote yemeğimiz servise hazır. Fırından alıp servis tabağında, yanında pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |