Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek

İyi günler hanımlar, bugün sizlere herkes tarafından çok sevilen, beğenilen ve afiyetle yenen kaşarlı börek yapmayı anlatacağız.

Kaşarlı börek, herkesin damak tadına uygun olan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir börek türü olarak bilinir. Kaşarlı börek, genel olarak sabah kahvaltılarının gerçek bir lezzeti, altın günlerinin vazgeçilmezi ve 5 çaylarında misafirlerin baş tacı olarak yerini almıştır. Çıtır çıtır ve mis gibi olan bu kaşarlı böreği şimdi hep beraber yapalım.

Kaşarlı Börek Tarifi Malzemeleri

  • Beş tane yufka
  • 200 g kaşar peyniri
  • Bir çay bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • Bir fincan sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Çörek otu
  • Susam
  • İki yumurta (Sarısının biri böreğin üstüne sürmek için)

Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Kaşarlı börek yapmak için malzeme listesinde bulunan yufkaları mutfak tezgâhının veya masanın üzerine alıp üçgen biçiminde küçük ve eşit parçalara ayıralım. Diğer taraftan, derin bir kabın içine sıvı yağı, yoğurdu, sütü ve yumurtayı çırpalım. Küçük parçalara ayırdığımız yufkaların üzerine fırça yardımı ile bu karışımı sürelim. Daha sonra yufkaların içine birer dilim kaşar peyniri koyup yufkayı sigara böreği gibi güzelce saralım.

Fırın tepsisini yağlayın ve kaşarlı börekleri sıra ile dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otunu ve susamı serpin. Kaşarlı börekleri fırın tepsisine dizin. Daha sonra, 170 derece ısıtılmış olan fırında 30 dakika pişirin. Güzelce pişip kızaran kaşarlı börekler, soğuması için bir kenara bırakılır. Kaşarlı börekler soğuduktan sonra afiyetle yenilmesi için servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yumuş

12 Temmuz 2024 Cuma

Hanımlar, kaşarlı börek yaparken yufkaları üçgen şeklinde küçük parçalara ayırdığımda, her defasında eşit parçalar elde etmekte zorlanıyorum. Bu konuda bir ipucunuz var mı? Aynı zamanda, sıvı yağ, yoğurt, süt ve yumurta karışımını yufkanın üstüne sürerken fırça kullanmak yerine başka bir yöntem önerir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yumuş, kaşarlı börek yaparken yufkaları üçgen şeklinde küçük parçalara ayırmakta zorlanıyorsan, yufkalarını önce dört eşit parçaya bölüp sonra her bir dörtlük parçayı tekrar üçgen şeklinde kesebilirsin. Bu yöntemle daha eşit parçalar elde etmen kolay olabilir.

Sıvı yağ, yoğurt, süt ve yumurta karışımını yufkanın üzerine sürmek için fırça yerine temiz ellerini kullanabilirsin. Bu, karışımı yufkaya daha eşit bir şekilde yaymanı sağlayabilir ve aynı zamanda daha kolay olabilir. Ellerini kullanarak karışımı nazikçe yufkanın üzerine yayabilirsin. Umarım bu ipuçları işine yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri