Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yararlanmak için az çok demeden yemelidirler. Bu tarifte fırında kaşarlı mantar göze ve mideye hitap ederek alışılmışın dışında bir sunum yapabiliriz. Bu sunum özellikle çocukların çok hoşuna gidecektir. Çocukların mantarları sevip sağlıklı beslenmelerine yardımcı olacaktır. Fırında kaşarlı mantarı ister ana yemek olarak, isterseniz de ara öğün olarak servis yapılabilir. Bizim tavsiyemiz ara öğün olmasıdır, çünkü çok doyurucu bir yemek değil daha ziyade tadımlık bir yemek olacağıdır. Fırında kaşarlı mantarı çok kolay ve güzel bir tarif ile sizlere anlatacağız. Yabani mantarları kesinlikle yemeğiniz, marketlerde satılan kültür mantarları hem sağlıklı hem de uygun fiyatlıdır. Fırında kaşarlı mantar yemeği için mantarların sadece şapkalarını kullanacağız. İsraf olmaması için mantarların sap kısımlarını dolaba koyup sonradan mantar çorbası ya da kavurmasını yapabiliriz.

Fırında kaşarlı mantar için gerekli malzemeler
  • Bir kilogram kültür mantarı
  • Bir su bardağı kaşar peyniri
  • Dört yemek kaşığı tereyağı
  • Limon
  • Tuz
Fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır?

Mantarların saplarını güzelce kesip ayıklıyoruz. Saplarını kullanmayacağımızı belirtmiş idik. Bunlar daha sonra kullanılabilir. Ayıkladığımız şapkaları isteğe göre limonlu suda 3-4 kez yıkıyoruz. Daha sonra ters çevirerek suyunu süzüyoruz. Suyu süzülmüş olan mantarların her birinin içerisine bir çay kaşığı kadar tereyağını bastırıyoruz. Biraz tuz serpiyoruz. Kaşar peynirini küp-küp doğradıktan sonra, mantarların içerisine güzelce ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme süresi tahmini 15-20 dakika kadardır. Fırında kaşarlı mantarımız bu kadar kolay bir şekilde hazırlanmış oluyor. Yanında pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz. Sıcak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Mantar Yorumları

soru

Hüseyin

09 Mayıs 2024 Perşembe

Tereyağı yerine sıvı yağ ya da sana yağı kullanabilir miyiz? Bir de bu yemeği mangalda közün üstünde ya da tavada tüpün üstünde mi pişirmemiz gerekiyor? Bu konuda fikri olan var mı? Daha önce arkadaşlarım yapmıştı bu yemeği. Çok hoşuma gitmişti. Ancak onlar taş fırın ocağında pişirmişlerdi. Ben de yapmak istiyorum.

Cevap yaz
cevap

Tayı

09 Mayıs 2024 Perşembe

Tereyağı kullanmanız yemeğe ayrı bir lezzet verecektir.Şayet elinizde yoksa sana yağı yahut sıvı yağıda kullanabilirsiniz.Yemek fırında 15-20 dakika pişirilir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Popüler İçerikler

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?