Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir tatlı su balıklarıdır. Kılçıkları az ve karın boşluğu da boş olduğundan dolayı eti fazla bir balıktır. Protein oranı olarak zengindir ve sağlıklı beslenmelerde tüketilmesi gereken bir gıdadır. Özellikle B ve D vitaminleriyle beraber iyot ile fosfor oranınca da zengindir. Ülkemizin denizlerinde ve akarsularında alabalık çeşitleri bolca vardır. Mutfağımızda da bolca tüketilen alabalıkların çeşitli pişirme teknikleri vardır. Bunlardan en lezzetli olanlarından birisi de fırında kaşarlı alabalıktır.

Fırında kaşarlı alabalık için gerekli malzemeler
  • 3 tane alabalık
  • 2 tane domates
  • 1-2 tane patates
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 orta büyüklükte soğan
  • Tuz
  • 1 kaşık salça
  • 1 bardak su
  • Tereyağ (Yeterince)
  • 200 gram rendelenmiş kaşar
Fırında kaşarlı alabalık nasıl yapılır?

Önce fırında kaşarlı alabalık için ilk olarak balıklar iyice temizlenerek başları kesilir. Balıklar orta tarafından, baş kısmından kuyruğuna kadar ikiye bölünmeyecek bir biçimde kesilir. Patates, limon, soğan ve domatesler halka şeklinde kesilerek hazırlanır. Farklı bir kabın içerisinde sos malzemeleri karıştırılır ve balığın sosu hazırlanır. Yağlı kâğıt balıkların iriliğine göre kesilerek patatesler balıkların uzun kısmına paralel bir şekilde yan yana kâğıdın üstüne dizilir. Fırça yardımıyla sos patateslerin üstüne sürülür. Balıklar soslu olan patateslerin üstüne konulur. Balıkların içerisine de olan sostan sürülür. Sos sürme işlemi bittikten sonra balıkların içerisine soğanlar ve domatesler konulduktan sonra bunlara da olağan sostan sürülür. Balıkların üst tarafları kapatılır ve sosla ve üstlerine limon dilimleri konulur. Yağlı kâğıtlara sarılarak pişirilmeye hazırlanmış olan balıklar daha evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Balıklar piştikten sonra fırındaki balık çıkartılır ve üzerine daha önceden rendelenmiş olan kaşarlar serpiştirilir ve balıklar 2 dakika kadar tekrar fırının içerisine konulur. Fırında kaşarlı alabalıklar servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Alabalık Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Dilli Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Dilli Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Güncel

Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri