Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide

Türk mutfağının seçkin ve bilinen yemeklerinden biri, hamur işi olarak tanınan pide çeşitleridir. Özellikle Türk mutfağına ait sucuk ile birleştiğinde ortaya çıkan lezzet, bu iki besinin her daim yapılan ve tüketilen yiyeceklerin başında gelmesini sağlar. İçerisine bir de kaşar peyniri eklendiğinde, bu lezzet daha da eşsiz hale gelir. Bildiğiniz üzere hamur işleri, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bu nedenle bugün sizlere, her daim yapabileceğiniz ve sıcak sıcak tüketilmesi gereken sucuklu kaşarlı pidenin tarifini vereceğim.

Sucuklu Kaşarlı Pide Malzemeleri

  • 8 bardak un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
Üzeri İçin

  • 2 adet yumurta sarısı
Sucuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurun yapılması gerekmektedir. Derin bir kap içerisine un ilave edilerek üzerine tuz eklenir ve ortası açılır. Başka bir kâse içerisine maya, ılık su ve toz şeker ilave edilerek karışım eritilir. Bu karışım eridikten sonra biraz bekletilerek mayanın kabarması beklenir. Daha sonra bu karışım unun içerisine ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Ardından azar azar miktarlarda süt ilave edilerek, ele yapışmayan homojen veya kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur, yaklaşık 45 dakika dinlenmeye bırakılır.

Hamur dinlendikten sonra, limon büyüklüğünde bezeler yapılarak parçalara ayrılır. Hazırlanan bezeler, teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılarak hazır hale getirilir. Daha önceden doğradığımız ve rendelediğimiz sucuk ve kaşar, açılan bezelerin içerisine yerleştirilerek yanlardan kapatılarak pide görünümü elde edilir. Bu işlem, tüm bezeler için tekrar edilir ve iç harcı ve hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da, önce sucukların yerleştirilmesi ve ardından rendelenmiş kaşarın serpiştirilmesidir.

Tüm hamur bittiğinde, hazırlanan sucuklu kaşarlı pideler, önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Artık tüm sucuklu kaşarlı pidelerimiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sucuklu Kaşarlı Pide Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Kaşar Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşar Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kars Kaşarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kars Kaşarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri