Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide

Türk mutfağının seçkin ve bilinen yemeklerinden biri, hamur işi olarak tanınan pide çeşitleridir. Özellikle Türk mutfağına ait sucuk ile birleştiğinde ortaya çıkan lezzet, bu iki besinin her daim yapılan ve tüketilen yiyeceklerin başında gelmesini sağlar. İçerisine bir de kaşar peyniri eklendiğinde, bu lezzet daha da eşsiz hale gelir. Bildiğiniz üzere hamur işleri, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bu nedenle bugün sizlere, her daim yapabileceğiniz ve sıcak sıcak tüketilmesi gereken sucuklu kaşarlı pidenin tarifini vereceğim.

Sucuklu Kaşarlı Pide Malzemeleri

  • 8 bardak un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
Üzeri İçin

  • 2 adet yumurta sarısı
Sucuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurun yapılması gerekmektedir. Derin bir kap içerisine un ilave edilerek üzerine tuz eklenir ve ortası açılır. Başka bir kâse içerisine maya, ılık su ve toz şeker ilave edilerek karışım eritilir. Bu karışım eridikten sonra biraz bekletilerek mayanın kabarması beklenir. Daha sonra bu karışım unun içerisine ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Ardından azar azar miktarlarda süt ilave edilerek, ele yapışmayan homojen veya kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur, yaklaşık 45 dakika dinlenmeye bırakılır.

Hamur dinlendikten sonra, limon büyüklüğünde bezeler yapılarak parçalara ayrılır. Hazırlanan bezeler, teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılarak hazır hale getirilir. Daha önceden doğradığımız ve rendelediğimiz sucuk ve kaşar, açılan bezelerin içerisine yerleştirilerek yanlardan kapatılarak pide görünümü elde edilir. Bu işlem, tüm bezeler için tekrar edilir ve iç harcı ve hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da, önce sucukların yerleştirilmesi ve ardından rendelenmiş kaşarın serpiştirilmesidir.

Tüm hamur bittiğinde, hazırlanan sucuklu kaşarlı pideler, önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Artık tüm sucuklu kaşarlı pidelerimiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Candan

26 Temmuz 2024 Cuma

Pidenin hamurunu yaparken maya neden kabarmadı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Candan,

Mayalanma problemlerinin birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, kullandığın mayanın taze olup olmadığını kontrol etmelisin. Maya bayatsa aktifliğini kaybetmiş olabilir. Ayrıca, suyun veya sütün sıcaklığı da önemlidir; çok sıcak veya çok soğuk olursa maya aktif hale gelmeyebilir. İdeal olarak, ılık olmalıdır. Hamuru yoğururken yeterince beklemediysen de mayalanma gerçekleşmeyebilir. Bu noktalara dikkat edersen bir sonraki denemende daha iyi sonuç alabilirsin.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri