Kaşarlı Patates Püresi Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanında tamamlayıcı olarak tercih edilen bir yemektir. Kaşarlı patates püresi, genellikle et yemeklerinin, tavuğun ya da köftenin yanında sunulur. Bunun nedeni, bu tür ana yemeklerin yanında daha hafif ve doyurucu olmasıdır. Kaşarlı patates püresinin yapımı oldukça basittir ve herkesin damak zevkine hitap edebilir. Şimdi, kaşarlı patates püresi yapımını ve gerekli malzemeleri sizlerle paylaşacağız. Kaşarlı Patates Püresi İçin Malzemeler
Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır? İlk olarak, 6 tane orta boy patatesi iyice yıkayın ve kabukları ile düdüklü tencerede, suyuna bir yemek kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakın. Sirke eklememizin nedeni, patatesin tadını ve rengini güzelleştirmektir. Patatesler, düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika kadar haşlanmalıdır. Yumuşadığından emin olduktan sonra düdüklü tencereyi ocaktan alın. Patatesleri soyduktan sonra geniş bir kaba alın ve çatal yardımı ile iyice ezin. Patatesleri iyice ezdikten sonra, herhangi bir tencerede tereyağını eritme işlemine başlayın. Tereyağını tencerede erittikten sonra patatesleri tencereye ilave edin. Patatesleri ekledikten sonra, 1 su bardağı sütü yavaş yavaş patateslere ilave edin. Bu işlemi yaparken sütü yavaş yavaş dökerek patatesleri püre haline getirmek önemlidir. Sütü ilave ettikten sonra, patateslerin iyi bir şekilde püre haline geldiğinden emin olun. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini patateslere ilave edin. Patateslerin sıcaklığıyla kaşar peyniri rendesi eriyecektir; iyice erimesi için karıştırmanız gerekir. Böylece kaşarlı patates püresi hazır hale gelmiştir. Kaşarlı patates püresini köftenin ya da etin yanında sıcak bir şekilde servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kaşarlı patates püresi, farklı baharatlar ve otlar eklenerek de zenginleştirilebilir. Örneğin, biraz karabiber, muskat rendesi veya ince kıyılmış taze soğan ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Ayrıca, patates püresine krema ekleyerek daha kremsi bir doku elde edebilirsiniz. Bu püresinin yanında sunulan ana yemeklere göre pürenin kıvamını ve içeriğini değiştirmek mümkündür. Örneğin, daha yoğun et yemekleri için biraz daha tuz ve baharat ekleyerek lezzet dengesini sağlayabilirsiniz. |