Fırında Kaşarlı Köfte Kaşar peynirinin lezzeti ile buluşan köfte, birçok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen bir yemektir. Görünümü ile sofralarda iştah kabartan bir güzelliğe sahiptir. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından büyük bir beğeni ile tüketilen bu yemek, yaz kış demeden her mevsim sofralarda yer alabilir. Fırınlanmış olması sebebi ile ayrıcalıklı bir lezzet sunar. Genellikle pilav eşliğinde sunulan fırında kaşarlı köfte, hem sağlıklı hem de pratik bir yemek olarak öne çıkar. Kısa sürede sofralarınızda aranan lezzetler arasında yer alacak bu tarifi herkesin denemesini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Fırında Kaşarlı Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Domates Sosu İçin
Üzeri İçin
Fırında Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle kıymayı bir kaba alın. Ayrı bir kapta kuru soğanı soyup rendeleyin. Rendelenmiş soğanın suyunu süzgeç yardımıyla sıkıp kıymanın içine ekleyin. Daha sonra kıymaya yumurtayı kırın. Galeta ununu da ekleyip iyice yoğurun. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra 2-3 dakika daha yoğurun. Yoğrulan köfte harcını buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Süre dolunca hazırlanan kıyma karışımını buzdolabından çıkarın ve küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarlanan köfteleri derin bir yanmaz, yapışmaz teflon tavada kızartın. Kızaran köfteleri yağdan çıkararak bir tabağa alın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tencereye koyarak doğranan domatesleri ekleyin. Domatesler pişince domates salçasını ilave edin. Sıcak suyu ekledikten sonra baharatları ve tuzu da ekleyin. 5 dakika kadar bu şekilde pişirin ve kaynayan domates sosuna köfteleri ekleyin. Köftelerle beraber bir süre daha pişirin. Pişen yemeği fırın tepsisine alın. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına verin. 20 dakika kadar fırında pişirin. Süre dolunca fırını kapatın ve yemeği 5 dakika dinlendirin. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Tuba
14 Nisan 2024 PazarKaşar peynirini köfteler piştikten sonra üzerine serpip sonradan tekrar 10 dakika boyunca pişirirsek daha güzel olmaz mı? Kaşarı çok fazla pişirmek istemiyorum çünkü. Ancak tadının güzel olmayacağından korkuyorum. Çünkü tarifte köfteyle birlikte aynı anda pişmesi gerektiği belirtilmiş. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Cevap yazAdmin
14 Nisan 2024 PazarSevgili Tuba Hanım,
Elbette, kaşar peynirini köfteler piştikten sonra üzerine serpip 10 dakika daha pişirmek de güzel bir fikir olabilir. Bu şekilde kaşarın fazla pişmesini engelleyebilir ve daha yoğun bir peynir tadı elde edebilirsiniz. Tariflerde belirtilen süreler ve yöntemler genellikle genel bir kılavuzdur, dolayısıyla kendi damak zevkinize göre küçük değişiklikler yapmanızda bir sakınca olmayacaktır. Afiyet olsun!