Kaşarlı Alabalık Alabalık, omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan beyaz etli balıklardan biridir. Ayrıca içerdiği protein, mineraller ve vitaminler bakımından da oldukça değerli bir besindir. Bu nedenle, alabalık hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından en çok tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Çocuklar genellikle alabalığı kızartma olarak sevse de, fırında domates, biber, mantar ve tereyağı ile pişirildiğinde kızartmadan daha lezzetli olur. Alabalık ve diğer balık çeşitleri, büyüme çağındaki çocuklar için önemli besin maddeleridir. Sadece çocuklar değil, yetişkinler ve yaşlılar da her mevsim haftada en az bir kez balık tüketmelidir. Balığın içerdiği omega-3 yağ asitleri, vücudun ihtiyacını karşılarken zeka gelişimine de büyük katkı sağlar. Alabalık, yapılışı ile oldukça pratik ve lezzetli bir akşam yemeği seçeneğidir. Her mevsimde farklı balık çeşitleri tüketilebilir. Özellikle mevsiminde bolca alabalık tüketmek sağlık açısından çok faydalıdır. Daha sağlıklı bir şekilde ailenizi beslemek istiyorsanız, kaşarlı alabalığı deneyebilirsiniz. Hem görünüşü hem de lezzeti ile damak zevkinizi cezbeden bu mükemmel lezzeti hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Ayrıca fırında pişirilen alabalık, kızartılan alabalığa oranla oldukça hafiftir. Kaşarlı Alabalık İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Alabalık Nasıl Yapılır? İlk önce alabalığın içini dikkatli bir şekilde temizleyip yıkayın. Ardından alabalığı alüminyum folyoya veya balığı pişirmek için kullanılan güvecin içerisine alın. Sağlıklı pişirmek ve daha lezzetli olması için güveç kap kullanılması önerilir. Alabalığın içini güzelce, aşırıya kaçmadan tuzlayın. Daha sonra tereyağının yarısını balığın içine parça parça koyun. Domatesi dilimleyin ve sivri biberin kökünü alıp ortadan kestikten sonra alabalığın içine yerleştirin. Kalan tereyağını alabalığın üzerine küçük parçalar halinde sürün. Önceden 230 dereceye ayarlanmış fırında, alabalığın üstü tamamen kızarıncaya kadar pişirin. Son olarak, pişen alabalığın üzerine kaşar peynirini yerleştirin ve kaşar peyniri eriyinceye kadar birkaç dakika daha fırında pişirin. Nar gibi kızaran kaşarlı alabalığı fırından çıkarıp servis tabağına alın. Afiyet olsun. |
Aysema
27 Nisan 2024 Cumartesiİyi günler ben balık yemeyi çok seviyorum mutlaka ayda bir balıkçıya gidiyorum veya kendim evde yapıp yiyorum. Kiremitte kaşarlı alabalık çok seviyorum. Acaba evde bende de bir güveç alıp içine alabalık koyarak kaşar peynirinide üzerine sersem aynısı gibi olur mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap yazAdmin
27 Nisan 2024 CumartesiMerhaba Aysema Hanım,
Kesinlikle evde de kiremitte kaşarlı alabalık yapabilirsiniz. Güveç kabı kullanarak hazırladığınızda, restoranlardaki gibi lezzetli olacaktır. Alabalığı güvecin içine yerleştirip üzerine kaşar peynirini serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!