Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Sote

Fırında kaşarlı mantar sote, et yemeklerinin yanına çok yakışan bir tariftir. İsterseniz bu tarifi et veya tavuk ekleyerek ana yemek haline getirebilirsiniz. Sadece fırında kaşarlı mantar sote yapıp yanına da bir et yemeği yaptığınızda başka hiçbir yemeğe gerek duymadan bir öğünü tamamlamış olursunuz. İki yemek de birbirine çok yakışarak kendini tamamlar.

Mantar benim çok severek tükettiğim bir gıda değildir. Özellikle sade mantar veya bol mantarlı bir yemek varsa çok da yiyebileceğimi düşünmüyorum. Bu nedenle evde mantar pişirmek nadiren yapılır ve yemeklerin içerisinde az miktarda kullanılır. Ben sevmeyince evdekiler de mantarı pek tüketemiyorlar. Ancak bu tarifi severek yapıp yediğimi söyleyebilirim. Bazen et veya tavuk ile bazen de mantarı az miktarda koyarak yemeği kendime uygun hale getirdiğim doğrudur.

Fırında Kaşarlı Mantar Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber (Bulamazsanız yerine yeşil ve kırmızı biber kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarlarımızı ince ince doğrayıp bir kenarda hazır bir şekilde bekletiriz. Mantarlarımız kararmasın diye limonlu su içerisinde bekletiriz. İlk olarak tavaya yağımızı koyup iyice kızgınlaşmasını sağlarız. Bu esnada diğer taraftan soğanlarımızı doğrarız. Soğanlarımızın çok ince olmasına gerek yoktur. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tavaya alarak yağda biraz kavururuz. Ardından renkli biberlerimizi de doğrayıp onları da tavaya alarak biraz kavururuz. Sotelenmiş olan biberlerin üzerine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavururuz. Mantarlarımızı da ekledikten sonra suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya bırakırız. Suyunu çeken mantarlı karışımın üzerine domatesleri ve baharatları ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra kavurma işlemini sonlandırırız. Fırına gireceği için yemeğimizin tam olarak pişmesine gerek yoktur. Son olarak fırın kabımıza mantarlı karışımı boşaltırız ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek 190 derece önceden ısıtılmış olan fırına veririz. Yemeğimizin üzerindeki kaşarlar eriyince fırından alırız.

Tarifimize et veya tavuk eklemek isterseniz, eti önceden pişirip ekleyebilir veya tavuğu soğanları kavurduktan sonra yemek ile soteleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?