Fırında kaşarlı makarna, buğday ürününün belirli aşamalardan geçerek sofralarımıza ulaştığı makarnanın, fırın içerisinde süt ürünleri çeşidi olan kaşar peyniri ile buluştuğunda bambaşka bir lezzete dönüşecektir. Makarnanın içerisindeki besin değerleri, vücut gelişimine katkı sağlamaktadır. Fırında kaşarlı makarna, doyurucu bir etkiye sahip olmasının yanı sıra makarnanın ve kaşarın eşsiz lezzeti ve sunumu göz zevkine de hitap etmektedir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan fırında makarna, faydalı bir gıda olduğu için belirli aralıklarda da olsa tüketilmelidir. Fırında Kaşarlı Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kaşarlı Makarna Nasıl Yapılır? İnce boru şeklindeki makarna geniş bir tencere içine alınarak kaynatılmış su içerisine eklenir ve karıştırılır. Tuz da eklenip belirli aralıklarla karıştırılır. Fırına da atılacağı için fazla pişirilmemesi gerekmektedir. Belirli kıvama gelen makarnalar süzülmeye bırakılır. Bu esnada soğuk su tutulması, birbirine yapışmasını engelleyecektir. Öte yandan bir adet patates soyulup yıkanarak az miktarda su içerisinde haşlanır. Haşlandıktan sonra uygun bir kap içine alınarak ezme işlemiyle püre haline getirilir. İçerisine bir bardak süt ve karabiber eklenerek karıştırılır. Bu karışım süzülen makarna içine alınıp tekrar karıştırılarak yeterli büyüklükte olan borcam içine her yere dağılacak şekilde dizilir. Ardından rendelenen kaşar peyniri her noktasına gezdirilip yayılır. Daha sonra tereyağı parça halinde makarnanın her yanına yerleştirilir. Son olarak 180 derecelik ısıdaki fırına verilerek üzerindeki kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Pişirilen fırında kaşarlı makarna sıcak bir şekilde dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fırında kaşarlı makarnanın lezzetini artırmak için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz:
Bu malzemelerle birlikte, makarnanızı daha da zenginleştirerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. |