Fırında Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kaşarlı makarna, buğday ürününün belirli aşamalardan geçerek sofralarımıza ulaştığı makarnanın, fırın içerisinde süt ürünleri çeşidi olan kaşar peyniri ile buluştuğunda bambaşka bir lezzete dönüşecektir. Makarnanın içerisindeki besin değerleri, vücut gelişimine katkı sağlamaktadır. Fırında kaşarlı makarna, doyurucu bir etkiye sahip olmasının yanı sıra makarnanın ve kaşarın eşsiz lezzeti ve sunumu göz zevkine de hitap etmektedir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan fırında makarna, faydalı bir gıda olduğu için belirli aralıklarda da olsa tüketilmelidir.

Fırında Kaşarlı Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet küçük paket ince boru şeklindeki makarna
  • 100 gram taze kaşar peyniri
  • 70 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 litre su

Fırında Kaşarlı Makarna Nasıl Yapılır?

İnce boru şeklindeki makarna geniş bir tencere içine alınarak kaynatılmış su içerisine eklenir ve karıştırılır. Tuz da eklenip belirli aralıklarla karıştırılır. Fırına da atılacağı için fazla pişirilmemesi gerekmektedir. Belirli kıvama gelen makarnalar süzülmeye bırakılır. Bu esnada soğuk su tutulması, birbirine yapışmasını engelleyecektir.

Öte yandan bir adet patates soyulup yıkanarak az miktarda su içerisinde haşlanır. Haşlandıktan sonra uygun bir kap içine alınarak ezme işlemiyle püre haline getirilir. İçerisine bir bardak süt ve karabiber eklenerek karıştırılır. Bu karışım süzülen makarna içine alınıp tekrar karıştırılarak yeterli büyüklükte olan borcam içine her yere dağılacak şekilde dizilir.

Ardından rendelenen kaşar peyniri her noktasına gezdirilip yayılır. Daha sonra tereyağı parça halinde makarnanın her yanına yerleştirilir. Son olarak 180 derecelik ısıdaki fırına verilerek üzerindeki kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Pişirilen fırında kaşarlı makarna sıcak bir şekilde dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fırında kaşarlı makarnanın lezzetini artırmak için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz:

  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz

Bu malzemelerle birlikte, makarnanızı daha da zenginleştirerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni