Kiremitte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kiremitte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kiremitte Kaşarlı Köfte, benim en çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesidir. Özelikle de misafirim var ise bu yemeği yapmayı tercih ediyorum. Çünkü hem görünüş itibari ile hem de lezzet açısından gayet başarılı oluyor. Siz de benim gibi köfte sevenlerden iseniz ve farklı bir lezzet arıyorsanız tam size göre bir tarif olduğunu belirteyim. Ayrıca bu yemek kiremit fırın kabında yapıldığı içinde köfteler daha güzel kızarıyor. Şimdi kiremitte kaşarlı köfte nasıl yapılır malzemeleri neler buna göz atalım.

Kiremitte Kaşarlı Köfte Malzemeleri
  • 350 gram az yağlı dana kıyma
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir adet kırmızı kapya biberi
  • İki adet yeşil biber
  • Dört çorba kaşığı galeta unu
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için
  • İki adet orta boy domates
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Dört adet sivri biber
  • Bir diş sarımsak
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için
  • Bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kiremitte Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir karıştırma kabındaki kıymanın üzerine kuru soğan, kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi rondodan geçirerek koyun. Daha sonra galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyerek köftenin harcını yoğurmaya başlayın. Eğer vaktiniz varsa hazırlamış olduğunuz köfte harcını 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hazırlanmış ve dinleniş olan köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak köftelere oval şeklini verin ve kiremit fırın kabına sıralı bir şekilde dizin. Bütün köfteleri şekillendirdikten hemen sonra önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırına atın ve yaklaşık 15 dakika kadar kızarmasını sağlayın. Köfteleri fazla kızartırsanız kurur ve yemeğiniz lezzetli olmaz. Şimdi köftenin sosu için domatesleri rendeleyin sivri biberleri de küçük doğrayarak üzerine dökün ve uygun bir tavanın içine boşaltarak yağını ilave edin pişirmeye bırakın o sırada sarımsağı da rendeleyin ve pişen domatese ilave edin. Domatesler pişikten sonra bir çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve pişirmeye devam edin. Eğer domates sosun kıvamı koyu olursa biraz su ilavesi yaparak açabilirsiniz. En son sosun tuzunu ayarlayın ve ocağın altını kapatın. Kızaran köftelerin üzerine hazırlamış olduğunuz domates sosunu eşit bir şekilde dökün ve en son işlem olarak da kaşar peynirini serpiştirin ve tekrar fırına atın. Kaşar peyniri eriyip kızardıktan sonra fırından çıkarın. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kiremitte Kaşarlı Köfte Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni