Domates Soslu Kaşarlı Köfte Domates soslu kaşarlı köfte, domates sosu ile hazırlanan ve lezzeti ile bilinen bir yemektir. Bu köfte, yağda kızartıldığında biraz daha ağır bir tat sunar. Fakat fırında yapıldığında hem daha hafif hem de kendine has bir lezzete bürünür. Ayrıca, domates soslu kaşarlı köfte besin değeri yüksek bir yemektir ve ana yemek olarak sofralarda yer alır. Özellikle iştahsız çocuklara hitap edebilecek bir yemek türüdür. Ailenize ve sevdiklerinize güzel bir yemek sunmak istiyorsanız, mutlaka domates soslu kaşarlı köfte tarifini denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi bu eşsiz lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte domates soslu kaşarlı köfte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Domates Soslu Kaşarlı Köfte İçin Malzemeler
Sosu İçin
Üzeri İçin
Domates Soslu Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle kuru soğanı soyarak rendeleyin. Süzgeçte suyunu sıkarak yoğurma kabı içerisine alın. Daha sonra sarımsakları soyarak rendeleyin. Ekmek içlerini de küçük küçük didikleyip yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. Son olarak baharatlar ve tuzunu ilave edip biraz daha yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra köfte harcını biraz dinlendirin. Köfte harcı dinlenince, küçük misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Tüm köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisinin dibini iyice yağlayarak köfteleri tepsiye dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve 15 dakika kadar fırında küçük köfteleri kızartın. Sosu için ise domates sosu içerisine tereyağı, tuz ve karabiber ilave edip biraz karıştırın. Köfteleri fırından çıkarıp domates sosunu köftelerin üzerine gezdirin. Fırın tepsisini tekrar fırına koyarak 15 dakika daha pişirin. Süre dolunca fırın tepsisini tekrar fırından çıkarın ve ardından rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine serpiştirin. Fırına tekrar koyun ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Kaşar peyniri eriyince tepsiyi fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Artık domates soslu kaşarlı köfte hazır. Afiyet olsun. |
Özer
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBu tarifi denedikten sonra köftelerin içinin yeterince pişip pişmediğinden nasıl emin olabilirim? Ayrıca, domates sosu biraz fazla sulu oldu, bunu nasıl daha kıvamlı hale getirebilirim?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Özer,
Köftelerin içinin yeterince piştiğinden emin olmak için bir termometre kullanarak iç sıcaklığını ölçebilirsiniz. Genellikle kırımızı et için 70°C civarında olması gerekir. Eğer termometreniz yoksa, köftenin birini ortadan ikiye keserek içinin rengini kontrol edebilirsiniz; içinin pembe olmaması gerekmektedir.
Domates sosunun daha kıvamlı olması için ise, sosu kısık ateşte daha uzun süre pişirerek suyunu çektirebilirsiniz. Ayrıca, sosun içine biraz domates salçası eklemek de kıvamı arttırabilir. Eğer halen istediğiniz kıvamı elde edemezseniz, bir çay kaşığı nişasta veya un ile bir miktar suyu karıştırıp sosa ekleyerek kıvamı yoğunlaştırabilirsiniz.
Afiyet olsun!