Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Ekmek

Fırında kaşarlı ekmek, kaşar peyniri ile hazırlanan ve fırında kızartılarak yapılan bir ekmek türüdür. Özellikle kahvaltılarda vazgeçilmez bir lezzet olan bu ekmek, çay eşliğinde eşsiz bir tat sunar. Doyurucu ve besleyici bir kahvaltı alternatifi olan fırında kaşarlı ekmek, genellikle pazar sabahları keyifle tüketilir. Kahvaltılarınızda farklı ve lezzetli alternatifler arıyorsanız veya kahvaltıya misafir davet ettiyseniz, fırında kaşarlı ekmek denemenizi tavsiye ederiz. Bu tarifle misafirlerinizden tam not alacağınızı ümit ediyoruz. İşte sıcacık ve yumuşacık bir ekmek sunumu için fırında kaşarlı ekmek tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında Kaşarlı Ekmek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 12 dilim ekmek
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Fırında Kaşarlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba sütü koyarak yumurtayı süt içine kırın. Yumurta ve sütü iyice çırptıktan sonra sıvı yağı da ilave edin. Daha sonra kaşar peynirini karışım içine rendeleyerek karıştırmaya devam edin. İsteğe bağlı olarak az miktarda tuz ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz. Karışım iyice çırpıldıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini biraz yağlayın. İsteyenler yağlı kağıt da kullanabilir. Daha sonra ekmekleri dilimleyin ve fırın tepsisine sıra sıra dizin. Dizilen ekmek dilimleri üzerine hazırlanan karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 15 dakika kadar fırında ekmekler piştikten sonra, ekmekler kızarmış ise fırını kapatarak ekmekleri çıkarın. Artık fırında kaşarlı ekmekleri tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Fırında kaşarlı ekmek hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tacim

11 Temmuz 2024 Perşembe

Fırında kaşarlı ekmek yaparken ekmeklerin çok kurumasından nasıl kaçınabilirim? Ayrıca, ekmeklerin üzerine koyduğumuz karışımın peyniri tam erimiyor, bunun için ne yapmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tacim,

Ekmeklerin çok kurumasından kaçınmak için birkaç püf noktası deneyebilirsiniz. İlk olarak, ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı veya tereyağı sürmek, kurumasını engelleyecektir. Ayrıca, fırını önceden ısıtıp ekmekleri yüksek sıcaklıkta kısa süre pişirerek dışı çıtır, içi yumuşak ekmekler elde edebilirsiniz.

Peynirin tam erimemesi sorununu çözmek için ise, ekmeklerin üzerine koyduğunuz karışımın üzerine biraz süt veya krema ekleyebilirsiniz. Bu, peynirin daha iyi erimesine yardımcı olur. Ayrıca, peynirin çeşidini de gözden geçirebilirsiniz; daha iyi eriyen mozzarella veya cheddar gibi peynirler kullanmak faydalı olabilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Güncel

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Güncel

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?