Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı pide, özellikle işyerlerinde öğle arası yemeklerde veya akşam mesailerinde sık sık tüketilmektedir. Ev hanımları da genellikle sabah kahvaltılarında kaşarlı pide tercih ederler. Kaşarlı pidenin kalori ve besin değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle diyetisyenlerin kara listesinde yer alır ve diyet yapanların kesinlikle tüketmemesi gereken bir pide çeşididir.

Kaşarlı Pidenin Kökeni

Kaşarlı pide, Türkiye'nin doğu bölgesine ait bir lezzettir. Doğu bölgesinde sık tüketilmesinin sebeplerinden biri taş fırınların yaygın olmasıdır. Kaşarlı pidenin birçok çeşidi bulunmaktadır, ancak genellikle sade kaşarlı pide daha popülerdir. İyi bir kaşarlı pide yapmanın iki önemli püf noktası vardır: hamurun iyi mayalanmış olması ve fırında iyi pişirilmesidir.

Kaşarlı Pide Malzemeleri
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un

İç Harcı için
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 100 gram tereyağı

Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Pide yapımına ilk olarak hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine süt, şeker, maya ve tuzu ekleyip elinizle mayayı ezin. Karışım köpük köpük olduktan sonra yumurta ve suyu da ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken pidenin iç harcını hazırlayalım. Derin bir kabın içine kaşar peynirini rendeleyin. Daha sonra donmuş tereyağını da rendeleyin. Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Temiz bir tezgâha veya ekmek açma tahtasına un serpiştirerek merdane yardımıyla 15 cm uzunluğunda açın.

Açtığınız hamurun kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşar rendesini eşit olarak serpiştirin. Kalan kenar boşluklarını iç harcın dökülmesini engellemek için elinizi suya batırarak kıvırın. Kıvırdığınız pidelerin karşılıklı uçlarını tutup hafifçe çekerek pide şekli verin. Hazırladığınız kaşarlı pideleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan kaşarlı pideleri fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Güncel

Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri