Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Patlıcan, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan, isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek olarak sunulabilecek bir tariftir. Yapım aşaması kolay ve pratik olan bu yemeğin görsel sunumu da oldukça etkileyicidir. Özel günlerinizde fırında kaşarlı patlıcan yemeği ile sofralarınızı donatabilirsiniz. Günümüzde yaz kış bulabileceğiniz patlıcan ile her mevsim canınız istediğinde bu tarifi yapabilirsiniz. Bu tarifte 4 kişilik bir malzeme listesi hazırladık. Kişi sayınıza göre bu miktarı artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bunun için kişi başı iki patlıcan olarak hesaplama yapmanız yeterlidir. İçerisinde et veya kıyma olmadığından vejetaryen kişiler de bu tarifi rahatlıkla tüketebilir. Bol miktarda kaşar peyniri ve sebzenin uyumu ile sağlıklı yemeğimizin yapımına geçelim.

Fırında Kaşarlı Patlıcan Malzemeleri

  • 8 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Fırında Kaşarlı Patlıcan Nasıl Yapılır?

Yemeğimizin yapılışına patlıcanları alacalı soyarak başlayalım. Patlıcanları soyduktan sonra, kalınlığına göre boyuna geniş olarak iki veya üç parçaya bölün. Kararmasını önlemek amacıyla bol miktarda tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alır ve yumuşak olmasını sağlar. Suyunu süzdükten sonra kızartma aşamasında sıçramasını önlemek için kağıt havlu yardımıyla güzelce kurutun.

Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun ve ocakta patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcanların yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Farklı bir tavada tereyağı ile domates rendesini güzelce pişirin. İçerisine kabuklarını soyduğunuz sarımsakları da ezip karabiber ve tuz ile pişirin.

Şimdi fırında kaşarlı patlıcan yemeğinin bir araya gelmesine geçelim. Fırın kabının alt sırasına önce dört tane patlıcan koyun ve üzerine hafif domates sosu gezdirin. Bir üst sıraya kaşar dilimi koyup malzemeniz bitene kadar katlara devam edin. En üstte kalan domates sosunu döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kaşar eridikten sonra fırından alın ve üzerini çok az kaşar rendesi ve maydanoz yaprağıyla süsleyin. Fırında kaşarlı patlıcan yemeği hazır, afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Feyyâz

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Gerçekten fırında kaşarlı patlıcan yaparken patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletmek şart mı? Bu adımı atlarsam sonucunda ne gibi farklar olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Feyyâz, patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletmek şart değil ama tavsiye edilir. Tuzlu su, patlıcandaki acımaddeyi azaltarak daha dengeli bir tat elde etmenizi sağlar. Bu adımı atlarsanız, patlıcanların acı tadı yemeğe yansıyabilir ve yemeğin lezzeti beklediğiniz kadar iyi olmayabilir. Ayrıca, tuzlu su patlıcanların fazla suyunu çekerek kızarırken daha kıtır olmasını da sağlar. Ancak, patlıcanların tazeliğine ve çeşidine bağlı olarak bazı durumlarda bu adım atlanabilir ve yine de lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kars Kaşarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kars Kaşarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri