Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote

Kaşarlı Mantar Sote, ailemizin favori yemeklerinden biridir. Bu lezzetli ve pratik tarifi sizinle paylaşmak istedim. Özellikle et yemeklerinin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Menüde et yemeği varsa, hemen yanına kaşarlı mantar soteyi eklerim. Böylece ekstra olarak pilav veya makarna yapmaya gerek kalmaz. Şimdi, lezzeti konusunda garanti verdiğim kaşarlı mantar sote nasıl yapılır, bunu sizlerle paylaşacağım.

Kaşarlı Mantar Sote Malzemeleri

  • Bir paket temizlenmiş kültür mantarı (yaklaşık 400 gram)
  • Üç adet orta boy domates
  • Üç adet yeşil sivri biber
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı iki diş sarımsak
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları temiz bir şekilde yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Yeşil sivri biberleri ortadan ikiye ayırın, çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğrayın. Daha sonra uygun bir tava içerisine tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyerek ocağın üzerine alın ve kavurmaya başlayın. Bir yandan da üç adet domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberlerin kavrulduğunu gördüğünüzde doğranmış domatesleri ilave edin. Domates ve biberler kendi suyuyla pişerken mantarları çok küçük olmayacak şekilde şerit halinde doğrayın. Domates ve biberler piştikten hemen sonra mantarları ilave ederek pişirmeye bırakın. Mantarlar sulanan bir sebze olduğu için ayrıca su ilavesi yapmayın. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Mantarlar piştikten sonra domates salçasını ilave ederek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sarımsak seviyorsanız bu esnada sarımsak ilavesi yapabilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Sunuma önem verenler için, mantar soteyi toprak güveçlere paylaştırabilirsiniz. Bu karışımla dört adet güveç çıkacaktır. Servis etmeye yakın, mantar sotenin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edin ve yaklaşık beş dakika kadar fırında tutun. Fırından çıkar çıkmaz ana yemek ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mantarların temizlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, mantarların su altında uzun süre bekletilmemesidir. Bu, mantarların fazla su çekmesine ve lezzet kaybına neden olabilir. Mantarları nemli bir bezle silerek temizlemek daha uygun olacaktır.

Kaşarlı mantar sotenin daha yoğun bir lezzet kazanmasını istiyorsanız, mantarların üzerine ekleyeceğiniz kaşar peynirini biraz taze kekik veya biberiye ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, yemeğinizi daha da zenginleştirmek isterseniz, kırmızı biber veya renkli dolmalık biberler ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri