Kaşarlı Domates Çorbası Kaşarlı domates çorbası, besleyici ve doyurucu özellikleri ile sofralarda hak ettiği yeri almaktadır. Domates, içerdiği vitaminler ve mineraller ile değerli bir besin maddesidir. 100 gram çorbada yaklaşık 31 kalori bulunmaktadır. Çorba, özellikle soğuk kış aylarında içimizi ısıtan ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olan bir yiyecektir. Soğuk kış aylarının aranan ve vazgeçilmez yemeği olan kaşarlı domates çorbasından bir kase içtiğinizde içiniz ısınacaktır. Kış aylarında organik ve hormonsuz domates bulmak zor olabilir. Bu yüzden yazdan bol miktarda domates konservesi hazırlayıp kış için saklamanızı öneririm. Bu sayede elinizin altında her zaman sağlıklı ve organik domatesleriniz olacaktır. Bu yazıda, akşam yemeğinizde başlangıç olarak ikram edebileceğiniz lezzetli bir kaşarlı domates çorbası tarifi bulacaksınız. Kaşarlı Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Domates Çorbası Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Üzerine unu ekleyerek unun çiğ kokusu gidene ve pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve pütürsüz bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Eğer domates konservesi kullanıyorsanız, aynı şekilde robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz domatesleri kavurduğunuz un ve tereyağı karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Biber salçasını ve toz biberi ekleyin. Ardından çorbaya sıcak suyu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Başka bir tencerede ısıttığınız sütü kaynayan çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın. Çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Çorbayı ocaktan alın ve sıcak servis kaselerine koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun. |