Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar, kendine has tadı olan, lezzetli ve hafif yemekler listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Karnabahar, sebze yemeklerinde genellikle kullanılır ve Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Tat bakımından çok iddialı olduğu söylenemez fakat sağlık açısından tüketilmesi gereken bir sebzedir. İçerdiği sülfür sayesinde vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur. Karnabahar, turpgiller ailesinde yer alır ve C, K vitamini, potasyum, magnezyum bakımından son derece zengin bir besindir. Karnabahar kalp sağlığı için çok faydalıdır ve kalp ve kardiyovasküler sistemi korur. Anne adayları için karnabahar çok önemlidir; içerdiği folik asit, A ve B vitamini sayesinde bebeğin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Kaşarlı karnabahar yemeği hafif bir yemek olduğundan Ramazan günlerinde de sıklıkla tüketilebilir. Kadınların gün gibi toplantılarında da kaşarlı karnabahar yemeği, az miktarda kalori olduğundan ön sırada yer alır.

Kaşarlı Karnabahar Malzemeleri

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tane yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?

Karnabaharları çiçek çiçek koparıp bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Temizlendiklerinden emin olduktan sonra tencereye karnabaharların üzeri kapanana kadar su koyuyoruz, üzerine de tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.

Derin bir kabın içinde kaşar peyniri haricinde tüm malzemeler karıştırılır. Haşlanmış karnabaharları hazırlanan sosa batırıyoruz ve tabanı yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz (Sos fazla gelirse karnabaharların üzerine dökülebilir). İsteğe göre üzerine 2-3 tatlı kaşığı tereyağı koyulabilir. 150-200 derecede 20-25 dakika fırında pişiriyoruz. Daha sonra fırından alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür ve kaşarın erimesi için 10 dakika kadar tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyince fırından alınır ve servise hazır hale gelir.

Sunum

Kaşarlı karnabahar sunumunu yaparken, sunum tabağını daha zengin bir görünüm kazanması ve doyurucu olması için yemeğin yanına domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşil sebzeler koyulursa güzel bir sunum olacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri