Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Kaşarlı Pide, farklı lezzet arayanlar için pidenin et ile kaşar peyniri ile uyumunu tatmaları gereken bir besindir. İçeriğindeki vitamin değerleriyle vücudu enerji deposu haline getirecektir. Tek başına yemek olarak yeterli gelecek olan kavurmalı kaşarlı pide içerisinde pidenin hamurunu da barındırdığı için ekmek gereksimini de kendi içerisinde karşılamaktadır. Enfes tadıyla sofralarda yer alan bu gıda sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Kavurma olarak dana etinin yağsız kısımları tercih edilirse tadına doyum olmayacaktır. Kaşar peynirinin en kaliteli süt ile doğal organik yapım olarak elde edilmesi bu yemeğin kalite oranını yükseltecektir. Pide hamurları oklavayla ince bir yapıda açılması kavurmalı kaşarlı pidenin lezzetini arttıracaktır.

Kavurmalı kaşarlı pide için gerekli malzemeler
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
Kavurma için
  • 500 gram yağsız dana eti
  • 20 gram kuyruk yağı
  • 100 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 30 gram tuzsuz tereyağı
Kavurmalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Kuru maya ılık süt ile karıştırılarak bekletilir. Pide hamuru için derin bir kap içerisine maya alınarak üzerine tuz, su ve un eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur yarım saat mayalanması için üzerine şeffaf bir örtü kapatılarak dinlendirilir. Diğer taraftan dana eti küçük boyutta doğranıp kuyruk yağı ve tereyağı ile kısık ateşte kavrulur. Kavrulmaya yakın üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Bu esnada dinlenen hamurlardan portakal büyüklükte beze alınarak merdane yardımıyla uzunca açılır. Kenar noktaları kıvrılarak birleştirilir. Havuz haline getirilen bu pidenin içerisine kavurma eklenir ve her yanına yeteri düzeyde yayılır. Ardından en üst kısma tereyağı parçaları koyularak odun ateşindeki toprak fırına verilir. Böyle bir fırın imkânınız yoksa ev fırınlarının da kullanımı uygundur. Pidenin üzerindeki kavurmaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Pidenin kenar köşeleri kızarıncaya kadar ve kaşar kızarmaya yakın fırından çıkarılarak sıcak şekilde ister bütün halinde istenilirse de dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Kavurmalı Kaşarlı Pide Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri