Kavurmalı Kaşarlı Pide Kavurmalı kaşarlı pide, farklı lezzet arayanlar için pidenin et ile kaşar peynirinin uyumunu tatmaları gereken bir besindir. İçeriğindeki yüksek besin değerleriyle vücudu enerji deposu haline getirir. Tek başına yemek olarak yeterli gelen kavurmalı kaşarlı pide, içeriğinde pidenin hamurunu da barındırdığı için ekmek gereksinimini de kendi içinde karşılamaktadır. Enfes tadıyla sofralarda yer alan bu gıda, sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Kavurma olarak dana etinin yağsız kısımları tercih edilirse, tadına doyum olmaz. Kaşar peynirinin en kaliteli süt ile doğal ve organik olarak üretilmesi, bu yemeğin kalitesini artıracaktır. Pide hamurlarının oklavayla ince bir yapıda açılması, kavurmalı kaşarlı pidenin lezzetini artıracaktır. Kavurmalı Kaşarlı Pide İçin Gerekli Malzemeler
Kavurma İçin
Üzeri İçin
Kavurmalı Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır? Kuru maya, ılık süt ile karıştırılarak bekletilir. Pide hamuru için derin bir kap içerisine maya alınarak üzerine tuz, su ve un eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur, yarım saat mayalanması için üzerine şeffaf bir örtü kapatılarak dinlendirilir. Diğer taraftan, dana eti küçük boyutta doğranıp kuyruk yağı ve tereyağı ile kısık ateşte kavrulur. Kavrulmaya yakın üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Bu esnada dinlenen hamurlardan portakal büyüklükte beze alınarak merdane yardımıyla uzunca açılır. Kenar noktaları kıvrılarak birleştirilir. Havuz haline getirilen bu pidenin içerisine kavurma eklenir ve her yanına yeteri düzeyde yayılır. Ardından en üst kısma tereyağı parçaları koyularak odun ateşindeki toprak fırına verilir. Böyle bir fırın imkânınız yoksa ev fırınlarının da kullanımı uygundur. Pidenin üzerindeki kavurmaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Pidenin kenar köşeleri kızarıncaya kadar ve kaşar kızarmaya yakın fırından çıkarılarak sıcak şekilde ister bütün halinde istenirse de dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |