1 kilogram kaşar peyniri için 8-10 litre süt kullanıldığını duydum. Bunun dışında, süt kalitesi ve yapım yöntemine göre bu oranın değişebileceği belirtiliyor. Peyniri yaparken kullanılan süt türü ve yağı da önemliymiş. Tam yağlı süt kullanıldığında daha az sütle daha fazla peynir elde edilebiliyormuş. Bu kadar süt ile sadece 1 kilogram peynir üretebilmek oldukça ilginç değil mi? Sizce bu oran ne kadar mantıklı?
1 kilogram kaşar peyniri için 8-10 litre süt kullanıldığını duydum. Bunun dışında, süt kalitesi ve yapım yöntemine göre bu oranın değişebileceği belirtiliyor. Peyniri yaparken kullanılan süt türü ve yağı da önemliymiş. Tam yağlı süt kullanıldığında daha az sütle daha fazla peynir elde edilebiliyormuş. Bu kadar süt ile sadece 1 kilogram peynir üretebilmek oldukça ilginç değil mi? Sizce bu oran ne kadar mantıklı?
Cevap yaz