Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı poğaça yapmak artık çok kolay. İlkokula giden çocuklar için poğaça, beslenme çantalarının olmazsa olmazıdır. Altın günlerinde hanımların vazgeçmediği yiyeceklerin başındadır. Kahvaltıların kurtarıcısıdır. Bir fırının önünden geçerken burnunuza mis gibi fırından yeni çıkmış poğaça kokusu gelir. Artık bu kokuyu evinizde de hissedebilmek için çok fazla bir şeye ihtiyacınız yok.

Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir çay bardağı ılık su
  • 10 gramlık bir paket instant maya
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir adet yumurta beyazı
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Beş su bardağı un
  • Streç film

Kaşarlı Poğaça Üzeri İçin

  • Bir adet yumurta sarısı
  • Yeteri miktarda çörek otu

İçi İçin

  • Kaşar rendesi

Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle genişçe bir kapta ılık suyu ve şekeri iyice karıştırın ve üzerine mayayı koyup karıştırmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu üzerine azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamurun üzerini streç film ile kaplayın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Bir saatin ardından hamur mayalandıktan sonra hamurdan ufak top büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları hafif unlu zemine yaydırarak açın. Açtıktan sonra hamurun ortasına kaşar rendesi koyup ortasından kapatın.

Bir tepsiye yağlı bir kağıt serin. Hamurun kapattığımız yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurları aralık bırakarak dizin. Tepsiye dizdikten sonra poğaçaları tekrardan on beş dakika kadar mayalanmaya bırakın. On beş dakikanın sonunda poğaçaların üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve bıçağın keskin olmayan tarafıyla derin olmayan kesikler atın. Daha sonra da bu kesiklerin üzerine gelecek şekilde çörek otu serpin. Dilerseniz poğaçanın ortasına çekirdeği çıkarılmış ve kesilmiş zeytin de bırakabilirsiniz. Ayrıca çok ufak dilimler halinde kesilmiş domates de bırakabilirsiniz.

Fırınımızı 190-200 derecede çalıştıralım. 190 derecede ısınmış fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakın.

Dilediğiniz kadar mis gibi kokan kaşarlı poğaçanız oldu. Yumuşacık ve ağızda eriyen bu lezzeti artık istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Mis gibi kokan kaşarlı poğaçaları ister pazar kahvaltılarınızda ister de altın günlerinizde afiyetle yiyebilirsiniz. Kaşarlı poğaçalarınızın sıcaklığı evinize yansısın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asena

26 Nisan 2024 Cuma

Kaşarlı poğaçacı tarifinizi beğendim ve deneyeceğim şimdi yalnız kaşarlı poğaça yapıldıktan sonra pişme esnasında dışarı taşarak içerisindeki kaşarın yarısı dışarı akıyor. Bunun yerine beyaz peynirli poğaça yapsam olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elbette, Asena hanım. Beyaz peynirli poğaça da harika bir alternatif olacaktır. Beyaz peynir, kaşar peyniri gibi eriyip akmayacağı için poğaçalarınızın içi daha düzenli kalabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?