Fırında mantarlı tavuklu kaşarlı sote tarifini görünce hemen denemek istedim. Tavuk göğsünü neden küp küp doğradıktan sonra pembeleşene kadar sotelediniz? Bu aşama, tavukların daha lezzetli olmasını mı sağlıyor? Ayrıca mantarların suyunu salıp çekene kadar pişirilmesi gerektiğinden bahsetmişsiniz. Mantarların dokusu kaybolmaması için ne kadar süre pişirmem gerektiği konusunda bir öneriniz var mı? Son olarak, taze maydanoz ile süslemek gerçekten güzel bir dokunuş, peki bunun dışında başka ne tür garnitürler ile servis edebilirim?
Tavuk Göğsünün Sotelenmesi aşamasında tavukların küp küp doğranarak pembeleşene kadar sotelenmesi, etin dış yüzeyinin mühürlenmesini sağlar. Bu işlem, tavukların suyunu kaybetmeden daha lezzetli bir şekilde pişmesine yardımcı olur. Ayrıca, tavuk etinin daha yumuşak ve nemli olmasını sağlar.
Mantarların Pişirilmesi konusunda, mantarların suyunu salıp çekmesi için genellikle 5-7 dakika yeterli olmaktadır. Ancak, mantarların dokusunun kaybolmaması için fazla pişirmemekte fayda var. Mantarları soteledikten sonra, hafif bir çıtırlık kalacak şekilde pişirmeniz en iyisi olacaktır.
Garnitür Önerileri olarak, taze maydanoz dışında limon dilimleri, roka veya taze soğan gibi yeşillikler kullanarak yemeğinizi renklendirebilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış sebzeler veya pilav gibi yan yemekler de sunumunuza farklı bir tat katacaktır.
Fırında mantarlı tavuklu kaşarlı sote tarifini görünce hemen denemek istedim. Tavuk göğsünü neden küp küp doğradıktan sonra pembeleşene kadar sotelediniz? Bu aşama, tavukların daha lezzetli olmasını mı sağlıyor? Ayrıca mantarların suyunu salıp çekene kadar pişirilmesi gerektiğinden bahsetmişsiniz. Mantarların dokusu kaybolmaması için ne kadar süre pişirmem gerektiği konusunda bir öneriniz var mı? Son olarak, taze maydanoz ile süslemek gerçekten güzel bir dokunuş, peki bunun dışında başka ne tür garnitürler ile servis edebilirim?
Cevap yazMerhaba Zülfi,
Tavuk Göğsünün Sotelenmesi aşamasında tavukların küp küp doğranarak pembeleşene kadar sotelenmesi, etin dış yüzeyinin mühürlenmesini sağlar. Bu işlem, tavukların suyunu kaybetmeden daha lezzetli bir şekilde pişmesine yardımcı olur. Ayrıca, tavuk etinin daha yumuşak ve nemli olmasını sağlar.
Mantarların Pişirilmesi konusunda, mantarların suyunu salıp çekmesi için genellikle 5-7 dakika yeterli olmaktadır. Ancak, mantarların dokusunun kaybolmaması için fazla pişirmemekte fayda var. Mantarları soteledikten sonra, hafif bir çıtırlık kalacak şekilde pişirmeniz en iyisi olacaktır.
Garnitür Önerileri olarak, taze maydanoz dışında limon dilimleri, roka veya taze soğan gibi yeşillikler kullanarak yemeğinizi renklendirebilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış sebzeler veya pilav gibi yan yemekler de sunumunuza farklı bir tat katacaktır.
Afiyet olsun!