Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir? İster kahvaltıya pişirin, ister beş çayının yanına ya da çok özel misafirlerinize ikram edin. Uygulama aşamalarına dikkat ederseniz, hiç zorlanmayacağınızdan eminim. Puf puf kabaran, lezzetli ve yumuşacık poğaçalar hazırlamak istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemenizi öneririm.

Susamlı Kaşarlı Poğaça İçin Malzemeler

  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı ılık su
  • Bir çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç Malzemesi

  • Dilediğiniz türde kaşar peyniri

Üzeri İçin

  • Bir çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir çay bardağı susam
  • Hamur bezelerini açmak için biraz sıvı yağ

Susamlı Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Sütü ılık hale gelene kadar ısıtın. Bu, mayanın daha hızlı kabarmasını sağlar. Ilık suyu, maya ve şekeri de süt ile karıştırarak 10 dakika kadar mayalanması için bir kenarda bekletin. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmasına dikkat edin. Hazırlanan hamuru yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Ayrı bir kapta kaşar peynirini rendeleyin. Dilerseniz sade, dilerseniz farklı iç harçlarla hazırlayabilirsiniz. Bu sizin zevkinize kalmıştır. Başka bir kapta su ve pekmezi karıştırıp yayvan bir tabağa dökün. Ayrı bir tabağa da susamı koyun. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra susamlı kaşarlı poğaçayı yapmaya hazırız.

Hazırladığımız hamur mayalanmış ise hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar halinde bezeler yapın. Elinize biraz sıvı yağ alarak bu bezeleri daire şeklinde açın. Sıvı yağ kullanmamızın sebebi hamurun ele yapışmasını engellemektir. Çay tabağından biraz büyükçe açtığınız hamurun içine kaşar peynirini koyarak hafif elips şeklinde kapatın. Daha sonra önce pekmezli karışıma batırıp, sonra da her yerini susama bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Hamurlar bittikten sonra bir bıçak yardımı ile susamlı kaşarlı poğaçaların üzerine çizikler yapın. Ilık bir yerde mayalanması için yarım saat üzeri örtülü bir şekilde bekletin. Kabaran poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş poğaçaları fırından çıkarın ve ön sıcaklığı geçinceye kadar bekledikten sonra ılık ılık servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?