Kuplaçlı kaçar pide tarifini duydum, gerçekten merak ettim. Hamurunu hazırlamak için un ve maya kullanmak oldukça klasik bir yöntem. Pide iç harcında kuplaçlı etinin lezzetinin yanı sıra, soğan ve biber eklenmesi de harika bir tat katıyordur. Pideyi fırında pişirirken altının güzel bir renk alması için 200 derece önceden ısıtılmış fırında bekletmek gerektiği bilgisi oldukça faydalı. Ayrıca, yumurta sarısı sürüp üstüne susam serpmek de pidenin görünümünü ve lezzetini artırır gibi görünüyor. Yanında yoğurt veya salata ile sunum yapmanın lezzeti katlayacağına kesinlikle inanıyorum. Bu tarif gerçekten denemeye değer gibi duruyor, sizce de öyle mi?
Kuplaçlı kaçar pide tarifini duydum, gerçekten merak ettim. Hamurunu hazırlamak için un ve maya kullanmak oldukça klasik bir yöntem. Pide iç harcında kuplaçlı etinin lezzetinin yanı sıra, soğan ve biber eklenmesi de harika bir tat katıyordur. Pideyi fırında pişirirken altının güzel bir renk alması için 200 derece önceden ısıtılmış fırında bekletmek gerektiği bilgisi oldukça faydalı. Ayrıca, yumurta sarısı sürüp üstüne susam serpmek de pidenin görünümünü ve lezzetini artırır gibi görünüyor. Yanında yoğurt veya salata ile sunum yapmanın lezzeti katlayacağına kesinlikle inanıyorum. Bu tarif gerçekten denemeye değer gibi duruyor, sizce de öyle mi?
Cevap yaz